15.4.2019. 12:28
Mazda povlači 190.000 vozila
Japanska fabrika automobila Mazda, zbog loše urađenih brisača vjetrobrana, povlači blizu 190.000 Mazda 3 kompaktnih automobila.

Prodavci će od 3. juna, bez ikakve novčane nadoknade, vršiti zamjene upravljačkog modula prednjeg brisača, prenio je AP.

U dokumentima koje je objavila američka Nacionalna uprava za bezbjednost saobraćaja, kompanija je navela da će povući modele Mazda 3, proizvedene od 2016. do 2018. godine.

Japanski proizvođač automobila je objasnio da na automobilima može doći do ispadanja brisača, ali za sada nema izvještaja o sudarima zbog navedenog problema.

(Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana