30.5.2019. 17:57
Novi Bentley Flying Spur stiže 11. juna
Bentley je najavio da će treća generacija modela Flying Spur premijerno biti predstavljena u utorak, 11. juna. Naravno, uz ovu najavu, stiglao je i jedan video na kome vidimo ovaj automobil prilikom testiranja ori velikim brzinama.

Na video snimku čak možemo i čuti zvuk modela Bentley Flying Spur. Međutim, ono što još uvijek ne znamo jeste kakav će pogonski sklop imati ovaj automobil. Prema posljednjim izvještajima, novi Flying Spur će biti dostupan sa tri pogonske opcije.

Bentley Flying Spur će takođe biti prvi model britanskog proizvođača sa All-Wheel Steering funkcijom. Predstavnici kompanije su naveli da on pruža veću stabilnost pri “krstarenju”, ali i veću agilnost za gradsku vožnju. Naime, pri velikim brzinama, ovaj sistem usmjerava zadnje točkove u istom pravcu kao i prednje, pri čemu pomaže pri preticanju i promjeni trake.

Takođe, po prvi put ikad, snaga će se slati samo zadnjim točkovima u tipičnim uslovima saobraćaja. Međutim, ako AWS sistem detektuje proklizavanje snaga se automatski šalje prednjim točkovima, radi boljeg prijanjanja na tlo.

Još jedan novitet kod modela Flying Spur će biti sistem Dynamic Ride. On podrazumijeva promjenu krutosti vješanja na zahtjev vozača. Time se smanjuje mogućnost prevrtanja, i postiže se veća bezbjednost putnika.

Saznali smo i da će ovaj model imati “kožnu presvlaku 3D strukture”, i figuricu koja se uvlači u karoseriju.

(Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana