18.5.2021. 9:36
RFCBiH u posjeti Renault Ateileru u Mostaru
Protekli vikend članovi Udruženja "RFC Bosna i Hercegovina" proveli su u Mostaru, a gdje su posjetili GUMA M, te se upoznali sa radom ove kompanije, ali i historijatom Renaulta u svijetu i Bosni i Hercegovini.

Okupljeni oko iste ideje, članovi RFC Bosne i Hercegovine su prvenstveno željeli posjetiti novootvoreni Atelier Renault vozila koji se nalazi u sklopu GUMA M-a u Bišće Polju, a gdje su izloženi eksponati vozila koji su kroz historiju pisali stranice Renaulta i ostavili neizbrisiv trag.

Više od 20 članova uživali su družeći se sa dobrim domaćinima iz GUMA M, te vrlo uzbuđeno slušali priče o novim vozilima, dodacima i mogućnostima koje su dostupne prilikom kupovine novih vozila, ali i historijatu vozila koju su smješteni u Atelieru. Mlađi članovi su posebno uživali u modelima poput Megane RS i Nissan 350 Z, a stariji ljubitelji Renaulta u modelima poput kultnih Renault 5 i Carvelle.

Domaćin je članovima omogućio da u potpunosti osjete dašak Renaulta i lično probaju modele koji su dostupni za testne vožnje poput novog Kadjara, Captura ili LEAF-a koji je potpuno električni model.

"Obzirom da smo mlado Udruženje, koje je okupljeno oko Renaulta, želja nam je bila da sve naše aktivnosti krenu iz kuće Renaulta. Obzirom na restrikcije usljed epidemiološke situacije, čekali smo povoljniji trenutak, a koji je došao i sasvim sigurno svima koji su se odazvali ovom druženju ostavio neizbrisiv trag. Vrlo raspoloženi domaćin, koji nas je ugostio, i pregršt modela Renaulta koje smo vidjeli, pokloni, testne vožnje i sitnice, ostavili su odlične utiske na naše članove. Zaista hvala od srca Davorinu na učinjenom za naše članove. Naše Udruženje trenutno broji oko 60 registrovanih članova i oko 900 koji su uz nas na društvenim mrežama, te svakako da ćemo u narednom periodu svi zajedno doprinijeti poboljđanju u društvenoj zajednici", istakao je Mensur Agović, predsjednik Udruženja.

RFC Bosna i Hercegovina u narednom periodu planira realizirati projekte iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i zaštite učenika, ali uz to organizovati i niz aktivnosti kroz koje će se educirati članovi o zaštiti i održavanju vozila, te dugovječnijem i kvalitetnijem korištenju automobila.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana