6.9.2021. 11:06
Qualcomm kaže da će isporučiti čip za novo Renault električno vozilo
Qualcomm Inc (QCOM.O) je u ponedjeljak rekao da će isporučiti ključni računalni čip za digitalnu nadzornu ploču u novom električnom vozilu Renault SA (RENA.PA).

Qualcomm iz San Diega, Kalifornija, najveći svjetski dobavljač ključnih poluvodiča u mobilnim telefonima, proširio se na vozila sa čipovima koji mogu istovremeno napajati nadzorne ploče i infotainment sisteme. Kompanija je ranije ove godine objavila ugovor s General Motors Co (GM.N) o korištenju Qualcomm čipova, prenosi Reuters.


Qualcomm je u ponedjeljak rekao da će Renaultov Mégane E-TECH Electric koristiti svoje čipove za napajanje infotainment sistema vozila pomoću softvera kompanije Google Alphabet Inc (GOOGL.O), dugogodišnjeg partnera kompanije Qualcomm na tržištu Android telefona.

Očekuje se da će se Mégane E-TECH Electric, koji će biti predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila IAA Mobility 2021 u Münchenu, prodati sljedeće godine. Izvještavanje Stephen Nellis u San Franciscu; Montaža Sandra Maler.


(Amer Mujezinović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana