20.3.2019. 22:29
Boyle: Ponovo je Hag prikrio ulogu Srbije u genocidu, pravda zahtijeva ukidanje RS
I ponovo su Haški Tribunal, a sada i njegov Rezidualni Mehanizam prikrili ulogu Srbije u organiziranju, orkestriranju, izdavanju naredbi i činjenju genocida nad Bošnjacima i Republikom Bosnom i Hercegovinom, navodi se u reakciji profesora Francisa A. Boylea povodom konačne presude Radovanu Karadžiću.

"To je zbog toga što bi SAD, članice NATO-a i EU željele uključiti Srbiju u NATO i EU, kao što su to učinile nedavno sa Crnom Gorom, koju su uključili u NATO, uprkos činjenici da sam dobio dva velika sudska naloga od Svjetskog suda pravde protiv Srbije i Crne Gore, kojima im se nalaže da prestanu i uzdrže se od činjenja djela genocida protiv RBiH i Bošnjaka", dodaje Boyle i napominje "zaprepašćujuće je da je Mehanizam podržao dio presude Haškog tribunala kojom se Karadžića oslobađa od genocida za njegovo etničko čišćenje muslimana i Hrvata iz onog što je danas poznato kao genocidna tvorevina RS", poručio je nekadašnji izvanredni i opunomoceni glavni pravni zastupnik i agent za Repbuliku Bosnu i Hercegovinu pred Međunarodnom sudu pravde.

Poričio je i da "pravda zahtjeva da se Republika Srpska ukine".

(NAP/Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana