21.3.2019. 22:58
Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš dobila akreditaciju AKAZ-a
Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš", odlukom Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), dobila je akreditaciju ove agencije.

Odluka je uslijedila nakon što je polovinom januara Komisija za akreditaciju verificirala izvještaje vanjskih ocjenjivača i ustanovila da ispunjavaju 98,5 posto akreditacijskih standarda za bolnice.

- Ovo je uspjeh svih nas. Promijenili smo svoj pristup radu i pacijentima i to je ono što je smisao AKAZ-a, on nije samo naljepnica - kazao je direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Zlatko Kravić.

Proces akreditacije pokrenut je 2016. godine u saradnji s AKAZ-om, a osoblje je završilo edukaciju.

Kako bi se ispunili kriteriji i standardi urađene su 1.793 politike i procedure, 20 kliničkih revizija, 54 klinička vodiča, 3 klinička puta i 14 strategija. Paralelno je nabavljena nova medicinska i druga oprema.

Osim toga, urađeni su građevinski radovi i rekonstrukcija određenih prostora, piše Avaz.

(Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana