22.3.2019. 12:33
Dodik protiv zakona o osudi negiranja sudskih presuda i zločina
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će biti odbijene incijative za usvajanje zakona na nivou Bosne i Hercegovine kojim bi se kažnjavali oni koji negiraju zločine i sudske presude.

-Ne bi bilo prvi put da mi takvo nešto odbijemo – rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Ponovio je da učešće SNSD-a u vlasti na nivou BiH sa strankama iz bošnjačkog i hrvatskog naroda nije koalicija.

-Mi ne možemo da biramo Bošnjake niti oni mogu da biraju Srbe. Nema koalicije, već samo potreba da se ispoštuje Ustav. Mi imamo svoju 'reprezentaciju' od onih koje je okupio SNSD... Mi smo tamo predstavnici konstitutivnog srpskog naroda i naše pozicije su jasne – rekao je Dodik.

On se danas obratio polaznicima SNSD-ove "Škole mladih lidera", ističući da SNSD dugoročno planira i provodi projekte.



(FENA/Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana