9.5.2019. 14:58
Podijeljena mišljenja o sastavu učenika na temu - Vlast u BiH. Svoj sud dala i Hana Hadžiavdagić: Mi smo u Prvoj gimnaziji za ovakve pismene dobivali keca k’o kuću
Pismeni rad učenika devetog razreda podijelio je nastavnike, pedagoge, roditelje i vjerojatno sve koji su ga pročitali.

Učenici jednog devetog razreda u Sarajevu dobili su zadatak da na nastavi napišu sastav na temu “Vlast u BiH”.

Rad jednog učenika ubrzo je plijenio pažnju šire zajednice. Pismena zadaća je ocijenjena s odličnim, a mnogi su se na internetu zapitali da li je upravo tako trebao biti ocijenjen.

“Mi smo u Prvoj gimnaziji za ovakve pismene vježbe dobivali keca k’o kuću…evo ne znam stvarno. Shvatili smo poantu pismene vježbe i super je poruka ali nepismenost u tim godinama i profesor koji to podržava – sramota”, napisala je Hana Hadžiavdagić Tabaković, prenosi portal Crna-hronika.info.

“Deveti razred? Tito dragi. Pismena se piše pisanim slovima. Glasaj te? Za ovo petica? Za nepunih pola stranice? Dvica i šutaj se nogom”, ostali su komentari.

“Od svih aspekata mislim da je profesorica Bosanskog jezika ili koji je već predmet ne znam, uzela kao eliminirajući, percepciju mladog čovjeka koji je budućnost BiH i ja se slažem sa njenom ocjenom jer je prepoznala da se mladost polako budi i da ima budućnosti za Bosnu i Hercegovinu aBd… Bravo dječače, ti si meni genije (jer nisi ovca koja gleda samo formalnosti) Sretno u životu!”, komentar je drugih koji podržavaju ocjenu, prenosi Crna-hronika.

Šta vi mislite, da li je trebao dobiti peticu ili neku nižu ocjenu?





(Lejla Trle)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana