22.5.2019. 20:00
Višković u Lincu sa specijalnim savjetnikom Evropske komisije
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković razgovarao je danas u Lincu sa specijalnim savjetnikom Evropske komisije Franzom Schausbergerom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS, BiH i regionu.

Višković je rekao da je entitetska vlada opredijeljena za evropske integracije i da u tom procesu, kako je saopćeno iz Biroa Vlade RS-a za odnose s javnošću, taj bh. entitet prednjači u BiH u ispunjavanju svih obaveza i uslova, te istakao da će institucije RS-a i ubuduće na vrijeme realizovati sve predviđene aktivnosti.

Informisao je specijalnog savjetnika Evropske komisije o posljedicama neformiranja vlasti na nivou BiH, istakavši da „zastoj u uspostavljanju novog saziva Vijeća ministara BiH spriječava provođenje reformskih procesa u svim oblastima“.

Na sastanku je istaknuto da Evropska unija prati situaciju u BiH i da se, kako je saopćeno, neformiranjem vlasti na nivou BiH šalje negativna poruka, te je izraženo očekivanje da će u što skorijem roku biti uspostavljeno Vijeće ministara BiH.

(Fena/Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana