23.5.2019. 10:20
KO SDP Sarajevo osudio govor mržnje zastupnice Samre Ćosović-Hajdarević
Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije BiH Sarajevo najoštrije osuđuje ponašanje i govor mržnje zastupnice Samre Ćosović-Hajdarević prema građanima srpske i hrvatske nacionalnosti u Kantonu Sarajevo.

"Smatramo da bi Etička komisija i Skupština Kantona Sarajevo morala reagovati na ovakvo ponašanje zastupnice jer se, nažalost, radi samo o još jednom u nizu njenih nacionalističkih ispada u posljednje vrijeme. Zastupnica Ćosović-Hajdarević se koristi sličnim govorom mržnje kojem su svakodnevno izloženi i povratnici Bošnjaci u RS, a koji su nerijetko popraćeni i fizičkim nasiljem. Mržnjom i nacionalizmom ostrašćena zastupnica izgleda ne zna koliko građana srpske i hrvatske nacionalosti i ostalih je jednako radilo na razvoju našeg grada, i koliko njih je učestvovalo u odbrani našeg glavnog grada i države, kako u periodu od 1941-1945, tako i u periodu 1992-1995.

Očekujemo izvinjenje zastupnice Ćosović-Hajdarević, ako ništa barem zbog svoje kolegice iz zastupničke klupe, također članice SDA, Smiljane Viteškić", navodi se u saopćenju. 

KO SDP BiH Sarajevo očekuje od SDA javnu osudu i sankcije svoje članice.

"SDP BiH Sarajevo će se uvijek zalagati za Sarajevo za sve nas bez bilo koje vrste podjela, a pogotove ne ovih koje SDA putem svojih izabranih zvaničnika zagovara."




(Patria/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana