25.6.2019. 9:00
Aktivista Stefan Blagić saslušan u MUP RS zbog videa u kojem kritikuje Wigemarka
Banjalučki aktivista i predsjednik udruženja "ReStart" Stefan Blagić saslušan je jučer u MUP-u RS zbog sumnje da je ugrozio sigurnost specijalnog predstavnika EU u BiH Larsa Gunnara Wigemarka. Blagić je to potvrdio na svom Facebook profilu, navodeći da ga terete za govor mržnje zbog videosnimka u kojem poručuje da će ismijavati međunarodnu zajednicu jer ne reaguje na teror koji trpe građani BiH.

"Wigemark i dalje šuti. Niti EU niti međunarodne institucije očigledno ne žele da se suprotstave ovom teroru koji vlada u BiH. Da li imaju privatne političke ili ekonomske interese ostavit ćemo vama da prosudite. Pošto se birokrate ne žele suprotstaviti teroru i ne žele promovisati demokratiju u BiH, a žele u svojim zapadnim zemljama, mi ćemo se suprotstaviti njima i od sada pa nadalje ćemo isključivo ismijavati EU birokrate i međunarodnu zajednicu jer nju vidimo kao najodgovorniju za ono što nam se sada dešava", kazao je Blagić u videu koji je bio sporan za MUP RS.

Blagić navodi i da u objavljenom videu nema govora mržnje, a pogotovo ugrožavanja sigurnosti. On je kazao i da ima poziv njemačke ambasadorice u BiH koja uskoro odlazi da se sretnu 2. jula. Blagić misli da ne neće moći prisustvovati tom sastanku, a kako kaže mnogo toga "ne štima na relaciji Njemačka-EU birokratija". 


(Patria/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana