20.7.2019. 15:06
Magazinović: SDP ojačan dočekuje jesen, politički protivnici nisu uspjeli u svojim namjerama
Saša Magazinović izabran je na današnjoj konstituirajućoj sjednici, održanoj u Centrali SDP-a u Sarajevu, za novog-starog predsjednika Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH.
On je u izjavi za Patriju kazao da su konstituiranjem organa SDP završili proces unutarstranačkih izbora.

"I slobodan sam reći ojačani dočekujemo jesen kada kreću pripreme za lokalne izbore. Drago mi je da danas konačno možemo reći da brojni pokušaji političkih protivnika da se na različite odnose aktivno uključe u unutarstranačke procese u SDP-u nisu uspjeli.

SDP je još jednom pokazao svoju snagu i potvrdio se kao najjača građanska politička organizacija u Bosni i Hercegovini", kazao je Magazinović.

Nedavno reizabrani predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić predložio je Sašu Magazinovića kao kandidata za predsjednika Glavnog odbora SDP-a BiH, a njegov izbor je na današnjoj partijskoj sjednici očekivano ozvaničen.

(NAP/Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana