19.8.2019. 15:28
Bahati Izet Rizvanović napao porodicu ratnog junaka Srebrenice Ejuba Golića: Udario mi je majku pesnicom, a onda je udario i moju suprugu šakom
Na videosnimku koji je zabilježen u mjestu Glogova kod Bratunca, napadnuti su supruga, snaha, sin i unuka heroja odbrane Srebrenice, rahmetli Ejuba Golića, koji je poginuo 1995. godina u proboju prema Nezuku, prenosi danas Dnevni Avaz.

Držeći u ruci drveni kolac, na njih je nasrnuo izvjesni Izet Rizvanović jer su nakratko pomjerili automobil na parcelu koja mu je data na korištenje, prenosi Avaz.

- Taj čovjek je mogao napasti bilo koga. Sve se desilo kada sam s kćerkom i majkom krenuo u Bratunac da prodam maline. S nama je krenula i majka koja je pošla u posjetu strini koja je imala moždani udar. To se desilo u petak oko 13:30 sati. Kada je došao kamion s građom, autom sam stao ukraj do posjeda komšije Mirsada Rizvanovića, koji živi u inostranstvu, dakle, taj posjed nije u vlasništvu ovog nasilnika koji nas je napao – priča Adnan Golić za Avaz.

On je, kako kaže, pozvao suprugu da izbace građu da bi mogao otići da pozavršava poslove koje je namjeravao.

- Čuo sam glasnu raspravu. Taj čovjek je i prije nasrtao na nas i prijetio je, ali nisam mislio da će nas udarati. Kada sam došao do ceste, njegova supruga je zamahnula da me udari šakom. Majka i žena stali su između nas da izbjegnemo konflikt. Uzeo je kolac u ruku i derao se da pomjerim auto. Udario je majku pesnicom i ona je pala. Supruga je zapomagala... Majka je ležala na cesti. Udarao je kocem u auto. Moju suprugu je šakom udario u sljepoočnicu i nastavljao udarati nogama u vozilo. Zvao sam policiju te smo dali izjave. Mojoj ženi je pozlilo pa sam je vodio u bolnicu. Tog čovjeka svi izbjegavaju jer je nasilan i imao je i ranije incidenata u komšiluku - kazao je na kraju Golić za Dnevni Avaz.

Video: Dnevni Avaz

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana