20.8.2019. 12:24
Dodik: U ovom mandatu neće se glasati o famoznom ANP-u, Izetbegović sporazum neka nosi kući
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas nije razmatralo Godišnji nacionalni planu (ANP) BiH niti imenovanje mandatara za sastav novog Vijeća ministara BiH.

Kako je nakon sjednice kazao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ovakva situacija ništa ne rješava, ističući kako nema potrebe da razgovaramo o ANP-u te da se to "neće desiti", napomenuvši da put BiH u NATO, za RS ostaje neprihvatljiv. 

- Bilo je iluzorno očekivati da nastavimo sa vanrednom sjednicu, jer su dva člana rekla da će glasati protiv i ja sam smatrao da je dobro da se ta sjednica ne održi. Ovo je dio koji ide protiv sporazuma koji smo potpisali. Ulazimo u novi zastoj, sporazum vrijedi do 5. septembra - rekao je Dodik. 

On je napomenio kako je s dnevnog reda skinuto 14 tačaka, te da to "dovoljno govori" o tome kako je sjednica pripremljena. 

- Mislim da nije pristojno da gospodin Izetbegović mlatara svaki dan o nečemu što nije napisaano - kazao je Dodik. 

On je napomenuo kako ovo "nikako nije kupovanje vremena". 

- Mi nećemo glasati za Godišnji nacionalni plan. Ovo što smo dobili kao prijedlog je zaista vrijeđanje inteligencije, u smislu da s bira Vijeće ministara...to su potpune gluposti to su igre za malu djecu. Taj isti prijedlog sam jučer dobio od nekih stranaca. Ja nisam protiv toga da oni budu informirani, ali sam protiv da se miješaju u unutrašnje stvari. Vidim kako Bakir govori da neki principi ostaju i poslije 5. septembra, nek ih nosi kući poslije toga - kazao je Dodik. 

On je rekao kako se u ovom mom mandatu Predsjedništva BiH "neće se glasati o tom famnoznom ANP-u". 

(Alen Avdić)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana