20.8.2019. 12:31
Otmičari broda još nisu nikoga kontaktirali
Otmičari posade teretnog broda „Marmalaita“ još ni s kim nisu ostvarili kontakt, izjavio je neimenovani zvaničnik Ambasade Rusije u Kamerunu.
On je za TASS rekao da je ambasada u kontaktu s kamerunskim vlastima, koje nisu potvrdile da su otmičari kontaktirali bilo koga, nakon što su u četvrtak, 15. avgusta, oteti članovi posade broda, među kojima su bili ruski državljani.

- Nema informacija o tome gdje se Rusi nalaze. Kamerunske vlasti nastavljaju da ih traže - dodao je zvaničnik.

Nepoznati počinioci, za koje se smatra da su nigerijski gusari, napali su brod „Marmalaita“, koji je bio usidren blizu kamerunske luke Duala.

Iz ministarstva vanjskih poslova Rusije saopćeno je da je oteto osam članova posade, među kojima su trojica ruskih državljana, prenosi Srna.

(Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana