20.8.2019. 13:11
Iz SDA poručuju: Neprihvatljivo je da se nakon 10 godina iskopavaju posmrtni ostaci umrlih osoba čije porodice ne plaćaju naknadu za grobna mjesta
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo (KO SDA) smatra potpuno neprihvatljivom praksu da se nakon deset godina iskopavaju i premještaju posmrtni ostaci umrlih osoba čije porodice ne plaćaju naknadu za grobna mjesta na gradskom groblju Bare u Sarajevu.

- Mrtvi zaslužuju mir, bez obzira da li su njihove porodice u stanju da plaćaju navedene naknade ili iz drugih razloga to ne čine - ističe se u saopćenju KO SDA. 

Dodaje se, da bi se održavanje gradskog groblja i grobnih mjesta trebalo finansirati iz budžeta, te će zastupnici SDA u Skupštini Kantona Sarajevo pokrenuti inicijativu da se porodice u potpunosti oslobode te obaveze, i da se omogući trajan mir za preminule građane.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana