20.8.2019. 17:00
Posjeta Bijeloj tabiji od 10 do 19 sati po cijeni od 5 KM
Javno preduzeće Sarajevo koje je zaduženo za očuvanje jednog od najposjećenijih nacionalnih spomenika BiH, tvrđave Bijele tabije, uvelo je radno vrijeme za posjetu ovom objektu.

Unutar ograđenih zidina Bijele tabije posjetioci mogu ući svakim danom u terminu od 10 do 19 sati po cijeni od 5 KM.

Javno preduzeće Sarajevo d.o.o, koje upravlja sarajevskim atrakcijama Vijećnicom i Trebevićkom žičarom, te od daljeg propadanja štiti Bijelu tabiju i Jajce kasarnu, nedavno je u okviru projekta revitalizacije i zaštite objekta uradilo sanaciju i konzervaciju dijela zidova unutar ove stare srednjovjekovne utvrde, a u narednom periodu predviđena je i sanacija rasvjete kompleksa.

Bijela tabija, koja se nalazi na brdu sa kojeg se pruža fascinantan pogled na Sarajevo i njegovo okruženje, bila je jedna od pet tabija, koje su činile odbrambeni bedem starog grada Vratnika.

Bijela i Žuta tabija jedne su od najčešće posjećivanih lokacija u Sarajevu u turističkoj sezoni.


(Patria/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana