20.8.2019. 17:57
Nasmrt pretukao sugrađanina zbog 1.000 KM: Predložen pritvor za Armina Mahmića
Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), nakon ispitivanja osumnjičenog Armina Mahmića (29) iz Zenice, uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu u Zenici za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, ali i s obzirom na to da naročite okolnosti ukazuju da će osumnjičeni puštanjem na slobodu ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će osumnjičeni puštanjem na slobodu počiniti krivično djelo – kazala je Mirna Poljac, viša stručna saradnica za odnose s javnošću KT ZDK.

Dodaje da će o prijedlogu za pritvor odlučiti sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici.

Podsjetimo, Mahmić se 13. maja ove godine oko 23 sata, u namjeri da pribavi protupravnu imovinsku korist, nakon što je Zoran M. napustio ugostiteljski objekt u pijanom stanju, uputio za njim, stigao ga u ulici pored Doma zdravlja, zadao mu nekoliko udaraca pesnicom u glavu, a nakon čega je Zoran M. pao na tlo.

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, ističe da je Z. M. prilikom pada udario glavom o beton, nakon čega ga A. M. odvlači na osvijetljeni dio ulice, neposredno uz pokretnu rampu.

- Tada oštećenom zadaje još nekoliko udaraca, a nakon što od njega otuđuje novac, napušta ga i odlazi u pravcu ulice Aska Borića – ističe Alić.  

Njegovo nepomično tijelo uočili su prolaznici koji su o tome obavijestili Hitnu pomoć, a koji ga potom hitno prebacuju u Kantonalnu bolnicu Zenica. Usljed zadobivenih povreda 21. maja Zoran je preminuo.

- Prema nalogu tužioca, izvršena je obdukcija, kojom je potvrđeno da je smrt bila nasilna – ističe Alić.  

Kako saznajemo, Mahmić je od Zorana M. ukrao 200 eura, 226 švicarskih franaka te neutvrđen iznos novca u KM, ukupno oko 1.000 KM.

Kako bi rasvijetlili ovaj slučaj, zenički inspektori saslušali su više svjedoka koji su imali određena saznanja o ovom krivičnom djelu.

- U skladu s naredbama Kantonalnog i Općinskog suda u Zenici, izvršeni su pretresi na više lokacija, izuzeti su određeni predmeti i snimci sa sistema videonadzora, a vršena su i određena vještačenja – kaže Alić, prenosi avaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana