20.8.2019. 20:30
KO SDP HNK poziva HDZ BiH da se prestane igrati sa radnicima Aluminija
Kantonalna organizacija SDP HNK pozvala je HDZ BiH da se, kako su naveli u saopćenju, prestane igrati sa radnicima "Aluminija" sa nerealnim planovima, koji nisu usaglašeni ni na nivou vlasnika, niti institucija sistema, a očigledno nemaju osiguranu ozbiljnu finansijsku podršku za realizaciju.

- Degutantna pisma Nadzornog odbora i menadžmenta, u kojem se izvinjavaju velikom voždu, prelazi sve granice ukusa i predstavlja vrijeđanje zdrave pameti. Svima je jasno da je "Aluminij" žrtva HDZ-a i njegovog igranja politike i biznisa koji je bio paravan za jednu od najvećih pljački u historiji ove zemlje – stoji u saopćenju KO SDP HNK.

Radnike pozivaju da prestanu pratiti, kako je navedno, lažnu politiku koja im nije donijela ništa dobro i svoje probleme započnu institucionalno rješavati preko Vlade FBiH i Vlade Hrvatske.

- Nastavak pristajanja na scenarij u kojem svoju sudbinu predaju HDZ-u, radnici "Aluminija" moraju biti svjesni da su svoje šanse za obnovu radnih mjesta sveli na minimum i postali žrtva stranačkih trgovina koji nemaju nikakve veze s njima.Ono što danas proživljavaju nije ništa nego iscrpljivanje koje su doživjeli radnici "Sokola", "Žitoprometa", "Rudnika mrkog uglja" i svih drugih giganata koje je HDZ uništio u svojoj borbi za hrvatske interese. Kadrovi HDZ su iz svakog uništenja firme izašli bogatiji, dok je cijenu uredno platila ekonomska perspektiva Hercegovine i radnici - zaključuje SDP u saopćenju na koje je jedanako žustro reagirao mostarski HDZ-a, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana