21.8.2019. 10:05
Srbi iz Federacije danas kod Dodika
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarat će danas sa načelnicima općina Bosanski Petrovac, Glamoč, Grahovo i Drvar o položaju Srba u općinama u Federaciji i migrantskoj krizi.

Na sastanku će biti razgovarano i o najavi Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno o obilježavanju 24 godine od oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, kao i namjeri da se u Medenom Polju smjeste migranti.

Dodik je rekao da se protivi odluci HDZ-a Livanjskog kantona koji pokušava organizirati obilježavanje navodnog oslobođenje Drvara, te je najavio da će biti tamo na dan kada je to zakazano. 

- Spreman sam da budem dio onih koji će fizički sprječavati da bilo ko dođe u Drvar i obilježava na taj način taj dan - istakao je on.

Sastanku u Banjaluci prisustvovat će i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministrica  finansija Republike Srpske Zora Vidović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

(Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana