14.9.2019. 11:49
Potpredsjednik turske AK partije obratio se učesnicma Kongresa SDA
U dijelu Kongresa Stranke demokratske akcije (SDA) predviđenom za obraćanje gostiju, potpredsjednik turske AK partije Cevdet Yilmaz, osim što je delegatima zaželio uspješan rad, prenio je riječi predsjednika AK partije Recepa Tayypa Erdogana, aktulenog predsjednika Turske, o tome da njegova zemlja podržava Bosnu i Hercegovinu u svim segmentima i da će to i dalje činiti.

Yilmaz je rekao da će na članovima rukovodstva i stranačkih tijela SDA, koje će danas birati delegati Kongresa, biti odgovornost za nastavak percepcije te stranke o Bosni i Hercegovini kao bogatstvu različitosti i za nastavak puta Alije Izetbegovića, državnika i vizionara.

Yilmaz je istaknuo ulogu SDA u evropskom opredjeljenju Bosne i Hercegovine i kazao da je počastvovan što je danas gost na Kongresu.

Sedmi kongres SDA, najbroniji po riječima predsjedavajućeg radnog predsjedništva Halida Ganjca u dugoj povijesti stranke, održava se u Sarajevu, piše Fena.

(Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana