15.9.2019. 12:58
"Na sceni je dobro maskiran puzajući šerijat i to se potvrđuje ovakvom deklaracijom SDA. Srbi su shvatili šta je jučer Izetbegović poručio"
Nakon jučerašnjeg Kongresa SDA stižu reakcije sa svih strana, a posebno su glasni jučer i danas bili članovi HDZ-a i SNSD-a.

Piše: Haris Ahbabović

"Programska deklaracija SDA potvrdila je da se ciljevi ove stranke nisu promijenili od 1991. godine kada ju je vodio Alija Izetbegović i da su još u ratnim rovovima gdje su im interese branili mudžahedini", poručio je Nikola Špirić, koji je otišao toliko daleko da je upotrijebio samo njenu poznati termin "puzajući šerijat".

- Na sceni je, kako sam već upozoravao, dobro maskiran puzajući šerijat i to se potvrđuje ovakvom deklaracijom SDA koja nema ni 'm' od multietičnosti. Niko od Srba ne može smatrati svojom BiH koja bi nastala po mjeri deklaracije SDA - konstatirao je Špirić.

Nikola Špirić se sada stavio u ulogu zaštitnika svih Srba u Bosni i Hercegovini, pa je poručio:

- Srbi su odlično shvatili šta im je juče poručeno sa Kongresa SDA i oni, kojima to do sada nije bilo jasno, sigurno će otvoriti oči. Ostalo je još da poruke svojih miljenika iz SDA shvati i međunarodna zajednica i da se zapitaju ko to vraća slogan 'cijela iz tri dijela - rekao je potpredsjednik Dodikovog SNSD-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana