17.9.2019. 9:26
Dodik spremio odgovor na deklaraciju SDA: Koncipiran i veoma jasan
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će SNSD sutra održati sastanak Glavnog odbora stranke da bi se pripremio kvalitetan odgovor na deklaraciju SDA.
- Suština odgovora koji ćemo predložiti Narodnoj skupštini RS, koju ćemo na bazi toga i zakazati, bit će upravo afirmacija stavova i mjera koje ćemo predočiti Glavnom odboru - rekao je Dodik za RTS. 

On je ocijenio da je jednako opasno nepravno postupanje visokog predstavnika, kao i stavovi SDA. 

Navodeći da su se svi iz međunarodne zajednice povukli i nešto čekaju, Dodik je rekao da je očigledno da bi se sva oštrica međunarodne zajednice svalila na RS ukoliko bi ona sada izašla sa čvrstim stavom.

- U tom pogledu ćemo biti malo pametniji nego ranije... Imamo koncipiran odgovor koji je veoma jasan - istakao je Dodik.  

Kongres SDA usvojio je Programsku deklaraciju u kojoj se navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definirana kao demokratska, regionalizirana, pravna i socijalna država pod nazivom "republika BiH", s tri nivoa vlasti - državnim, regionalnim i lokalnim. 

(Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana