15.10.2019. 20:21
Sestra djevojke ubijene na Stupu: Sumejja ode u dženet, očekujemo doživotnu robiju za ubicu
Bol, nevjerica i bijes zavladali su Goraždem nakon vijesti o ubistvu Sumejje Dedović, vedre, nasmijane, dobre djevojke, iza koja ostaju samo lijepe riječi. Dok se čeka da istražni organi okončaju svoj posao, porodica 25-godišnje Goraždanke teško podnosi još jednu tragediju u svom životu.
Po završetku studija na Odsjeku za biologiju Prirodno- matematičkog fakulteta u Sarajevu, Sumejja je pripravnički staž obavila u goraždanskoj bolnici. U rodnom gradu nije uspjela dobiti posao, pa je otišla  u Sarajevo.

- Ovo je novo iskušenje od dragog Allaha. Sumejja kao šehid ode u dženet, a mi ostajemo. Samo vjera u dragog Allaha nas i drži – kaže Sumejjina sestra Amira Aganović.

Porodica nema snage da prati vijesti u medijima, piše Avaz.

- Očekujemo donošenje zakona o doživotnoj robiji za ubistva, a ne mizerne kazne, kakve se uglavnom izriču  - dodaje Aganović.

Oglasili su se i Sumejjini prijatelji s fakulteta.

-  U našem društvu bila si omiljena, uvijek vesela, nasmijana, pozitivna - navode bivše kolege.
I oni apeliraju na nadležne da se zaustavi lanac nesreća i na pravi način kazne ubice.
- Nadamo se da će pravosudni sistem konačno dati vrijednost mladom izgubljenom životu. Da će se onom koji te nije pitao želiš li da živiš odrediti maksimalna kazna, jer tvoj život nema cijenu – dodaju u svom pismu.

Zbog ubistva u Sarajevu u šoku su i Goraždani.

- Zauvijek ćeš ostati u našim srcima, jer si bila jedno veliko srce, draga naša Sumi – jedna je od brojnih poruka s društvenih mreža.

Peti brat Rabije Dedović, Sumejjine majke, Muhamed Homoraš 2016. godine izvršio je samoubisto na mezarju Kolijevke. U oproštajnoj poruci naveo je da nije mogao izdržati nepravdu, piše Avaz.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana