15.10.2019. 22:28
Kosovo povuklo zahtjev za članstvo u INTERPOL
Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramush Haradinaj zatražio je danas odlaganje glasanja za članstvo Kosova u INTERPOL-u za narednu godinu, potvrđeno je za Patriju iz bh. delegacije koja učestvuje na Na Generalnoj skupštini INTERPOL-a u Čileu.
Kako je saopšteno iz Vlade Kosova, Haradinaj je u skladu s ovlašćenjima vršioca dužnosti premijera, s obzirom na okolnosti i na preporuku Ministarstva spoljnih poslova, zatražio danas odlaganje glasanja za članstvo Kosova u INTERPOL-u za narednu godinu.

Generalna skupštini INTERPOL-a traje do 18. oktobra, a trebalo se glasati i za pridruživanje Kosova toj Međunarodnoj policijskoj organizaciji.

Kosovu je od 2015. godine, tri puta odbijena kandidatura, a zvaničnici u Prištini su neuspjeh pripisali oštroj kampanji Srbije protiv kandidature Kosova.

(NAP/Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana