16.10.2019. 15:46
Pridružili se baka i djed: Stanivuković u svojoj kući ugostio korisnike javne kuhinje
Često u javnosti pominjana kuća u banjalučkom naselju Petrićevac, porodice narodnog poslanika Draška Stanivukovića, juče je postala i domom šezdesetak korisnika dnevnog centra i javne kuhinje “Mozaik prijateljstva”.

– Ovih dana smo dobili jedan poziv u koji ni sami nismo vjerovali. Na tren nismo znali da li je san ili java. I ni sada kada o ovome pišemo još uvjek ne vjerujemo šta nam se to dogodilo. To je bio poziv od strane porodice Stanivuković sa molbom da ih posjetimo u njihovoj porodičnoj kući na koju svi prolaznici gledaju kao na velelepno izdanje. Ali porodica je insistirala da ugosti stare osobe u svom domu i da nas počaste družeći se sa nama – piše na društvenim mrežama “Mozaika prijateljstva”.


Ručak je organizovan na poziv porodice narodnog poslanika Draška Stanivukovića.

– Mnogo je stvari koje i dođu i ne dođu u javnost, ali ovo ne smatram ničim spektakularnim, već potezom koji bi trebao biti naša svakodnevica – kratko je komentarisao Stanivuković.

Podsjećamo, Stanivuković je prethodno obilazio javnu kuhinju, gdje je volontirao i usmjerio dio poslaničke naknade, prenosi Oslobođenje. 

Korisnicma dnevnog centra za starija lica na ručku su se pridružili i Stanivukovićevi baka i djed koji su se družili sa korisnicima centa.

– U prostoru koji su opremili za svoja porodična okupljanja, ugostili su 50 korisnika “Mozaika prijateljstva” i služili ih. Ljudi su bili presrećni i oduševljeni kako ambijentom u kojem se nalaze i u kojem, u svom životu nikad nisu mogli zamisliti da će biti, tako i prijemom. Cijela porodica se potrudila da nas toplo i prijateljski ugosti. Srdačno donoseći kafe, sokove i ručak, angažujući sve članove svoje porodice i odgovarajući na mnoga pitanja – zaključili su u “Mozaiku prijateljstva”.




(Lejla Trle) 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana