18.10.2019. 17:44
Dodik: Bosna i Hercegovina je u stagnaciji i raspadanju
Srpski član Predsjedništva Bosna i Hercegovina Milorad Dodik ocijenio je u intervjuu za Pečat da je BiH u “stagnaciji i raspadanju”, prenosi B92.

“BiH, ovakva kakva je, i danas dokazuje da nije trebalo da postoji, jer bi razvoj zasebnih zajednica i država – Republike Srpske, Herceg Bosne i Bosne, bio uspješniji i imali bi daleko više napretka”, smatra Dodik.

On je naglasio da trenutnu “stagnaciju i raspadanje” niko ne može da spriječi, jer BiH “nije nastala kao interes naroda, već kao igra i pokušaj pravljenja države”.

“Danas treba da se omogući Hrvatima da imaju svoj entitet. Republika Srpska treba slobodno da odlučuje o svom statusu, a Bošnjaci bi mogli da se organizuju u dijelu koji kontrolišu i to nazovu Bosnom, te da se koncentrišu oko pomoći muslimanskih zemalja. Tako bismo bili daleko uspješniji”, istakao je Dodik, prenosi CDM. 

On tvrdi i da predsjednik SDA Bakir Izetbegović, negira ustavnu strukture države i da pokušava da “uništi Republiku Srpsku”.



(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana