22.10.2019. 13:31
Mirvad Kurić odgovorio Konakoviću: Ministarstvo kulture i sporta KS radi u skladu s budžetom, za razliku od Konakovića koji djeluje personalno
Prilikom gostovanja u programu N1 predsjedavajući Skupštine KS, Elmedin Konaković, govorio je o tome kako rade neka ministarstva u Vladi KS.

Piše: Haris Ahbabović

Odmah nakon njegovog gostovanja na N1, oglasili su se iz Ministarstva kulture i sporta KS, koje predvodi Mirvad Kurić. U saopćenju za javnost stoji sljedeće:

- Ministarstvo kulture i sporta KS radi u skladu s budžetom koji donosi Skupština Kantona Sarajevo, dakle institucionalno, a za razliku od predsjedavajućeg Skupštine KS koji djeluje personalno pa i kada je u pitanju dodjeljivanje sredstava - stoji u saopćenju. 

- S obzirom na to da gospodin Konaković personalizira svoju ulogu, te u svojim nastupima očito spočitava način rada ministara u Vladi KS, kao ministar kulture i sporta, na sljedećoj sjednici Vlade ću o ovome tražiti izjašnjenje. Gospodin Konaković se kao predsjedavajući Skupštine KS želi izjednačiti s ministarstvima po budžetu, iako zna da budžet implementira izvršna vlast, a zakonodavna ga samo usvaja - istaknuto je u saopćenju koje potpisuje Kurić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana