22.10.2019. 14:25
Sastanak u Tužilaštvu BiH o terorizmu i migrantima: Poboljšati sigurnosnu situaciju u BiH
Glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić sazvala je zajednički sastanak udarnih grupa za borbu protiv terorizma i borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

Tema sastanka odnosile su se na situaciju u vezi povratka državljana BiH sa stranih ratišta kao i sigurnosne izazove povezane sa prilivom ilegalnih migranata u Bosnu i Hercegovinu.

Ovo je prvi put da se održava zajednički sastanak dvije udarne grupe, a razlog je aktuelna situacija povezana sa povratkom državljana BiH sa stranih ratišta kao i sigurnosna i humanitarna situacija u BiH, povezana sa boravkom većeg broja ilegalnih migranata u našoj zemlji, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.  

"Zaključeno je da se nastavi intenzivan rad, u okviru nadležnosti institucija i agencija, te da se nastavi i unaprijedi saradnja svih instititucija u cilju poboljšanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini", saopćeno je. 

Na sastanku je učestvovalo više od 30 sudionika, među kojima čelnici, direktori i visoki dužnosnici pravosudnih institucija kao i agencija za provođenje zakona sa nivoa BiH, oba entiteta i Brčko Distikta BiH, sa zajedničkim ciljem, dogovaranjem i koordinacijom daljih aktivnosti u navedenim oblastima.

Također, sastanku su prisustvovali predstavnici međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava u BiH.


(Patria/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana