12.11.2019. 10:18
Delegacija BiH predstavlja izvještaj o stanju ljudskih prava UN-ovoj Radnoj grupi za UPR
Delegacija Bosne i Hercegovine predvođena državnom ministricom za ljudska prava i izbjeglice Semihom Borovac će sutra (srijeda, 13. novembar) predstaviti izvještaj o stanju ljudskih prava na sesiji Radne grupe za Univerzalni periodični pregled (UPR) pri Vijeću za ljudska prava Ujedinjenih nacija.

Izvještaj će biti prezentiran u okviru 34. sesije UN-ove Radne grupe za UPR, a koja se održava u Ženevi od 4. do 15. novembra.

Temeljem prezentiranog izvješataja, UN-ova Radna grupa za UPR će dati preporuke u cilju unaprjeđenja poštivanja ljudskih prava u našoj zemlji.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice će naknadno dostavljene preporuke prezentirati bosanskohercegovačkoj javnosti te pratiti njihovu provedbu.


(Patria/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana