16.11.2019. 20:44
Draško Stanivuković poručio djeci Milorada Dodika: Samo tužite, postao sam imun na vaše tužbe
Nakon što je kompanija Prointer ITSS javno saopštila da je Draško Stanivuković iznio neistine povodom sprovođenja tendera za izradu softvera za projekat "e-bebe", reakcija je stigla i od narodnog poslanika, piše BNTV.

Podsjećamo, Draško Stanivuković je iznio tvrdnje da je postojao ponuđač koji bi taj projekt implementirao za 87 hiljada KM, te na tu cijenu da ima 40 posto marže (zarade). Ta kompanija ne može da prođe tender jer nema upravo one certifikate koje izdaju institucije RS, dok upravo tu dokumentaciju posjeduje samo Prointer. To jasno ukazuje na "štimanje" tendera. Posao pripao firmi sina člana predsjedništva BiH Igora Dodika (Prointer ITSS) za nevjerovatnih 800.000 maraka. Da stvar bude još nevjerovatnija, potpredsjendica Fondacije "Djeca nam se rađala" je kćera Milorada Dodika, Gorica Dodik.

- Samo tužite, ja sam na vaše tužbe i sudove već odavno postao imun i to što prijetite me neće zaustaviti da pronosim istinu, naprotiv, vi kad prijetite tad znam da mnogo muljate. Кad već javno kažete da lažem, da pronosim neistine, ja ću vam postaviti nekoliko pitanja:

Кako ćete javnosti, ministre Rajčeviću, gospodo iz Prointera, braco i seko, objasniti šta to košta 800.000КM, kakav je to softver? Navedite nam taksativno te troškove!

Odgovorite kako ste formirali taj budžetski okvir i od svih pronatalitnih problema aplikaciju "e-bebe" stavili na vrh liste proriteta? Čime ste se rukovodili?

Pitam i ministra Rajčevića koliki je njegov dio, s obzirom da je dobar prijatelj Igora Dodika? Da li je on dobio novac od ovog tendera ili je i dalje po potrebi vozač Igora Dodika?

Prije nego se usude pomisliti da daju bilo kakav odgovor neka znaju da ih sve već znam i da, takođe, vrlo dobro znam koliko sve to košta u regionu. Znam koja je realna cijena, a u ladici imam još dokumenata, pa neka se pripaze. Za sada čekam odgovor, zaključio je Stanivuković, prenosi Oslobođenje.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana