18.11.2019. 20:53
Čović: Za sedam do osam dana sastanak trojice lidera
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je večeras u Mostaru da očekuje da će u idućoj sedmici biti formirane parlamentarne komisije u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH kako bi se mogao imenovati i novi saziv Savjeta ministara.

Čović je rekao da je krajnje vrijeme da se priča o formiranju vlasti na nivou BiH privede kraju.

On je dodao da je u razgovorima sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i liderom SDA Bakirom Izetbegovićem procjena bila da se, ako sve bude išlo kako treba, za sedam do osam dana održi zajednički sastanak.

"To bi trebalo da bude kraj tog ciklusa. Da li će biti tako, vidjećemo", izjavio je Čović novinarima.

Komentarišući činjenicu da je na današnji dan 1991. godine osnovana Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, Čović je istakao da hrvatskog naroda ne bi bilo u BiH da nije bilo Herceg-Bosne.

"Vidite da se 28 godina nakon toga mi moramo brinuti oko legitimnosti da bi bili predstavljeni kroz legitimne predstavnike", rekao je novinarima Čović.


(SRNA/Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana