20.11.2019. 13:53
Feraget: Ako nas ne obasja Priebovo sunce pravde nastupit će mrak
Advokat porodica Memić i Dragičević Ifet Feraget koji je danas prisustvovao javnoj debati „Pravo na pravdu“ kazao je da iščekuje konačni izvještaj o pravosuđu koji priprema Reinhard Priebe, nezavisni pravni stručnjak EU.

"Ako nas Priebeovo sunce pravde ne obasja mislim da će nastupiti mrak", kazao je Feraget. 

„Predmeti Memić i Dragičević su eklatantni primjeri organiziranog kriminala u samom pravosuđu. Ne treba nam ni gospodin Priebe ni gospodin Sattler, veliko im hvala, ali ne treba nam niko da bismo mogli dokazati da tužitelji svjesno vrše pogrešnu ocjenu dokaza. Da tužitelji svjesno uništavaju dokaze, da svjesno podmeću dokaze. Ovo je za porodice moralna podrška, mi nećemo dobiti odgovore ko je ubio Davida i Dženana ali se nadamo da će sistem profukcionisati na način da će svi tužioci koji su umiješani u ove slučajeve, a imamo dokaze, ako ti ljudi ne budu sankcionisani drastično nema te reforme nema te EU“, kazao je Feraget. 

Dodao je da se mora krenuti od slučajeva gdje je korupcija dokaziva, a to su slučajevi Memić i Dragičević.

„Ako korupciju ne procesuirate onda ove akademske diskusije sigurno neće donijeti nikakav pomak. Da nije bilo miliona maraka koje je dala EU ne bi postojao VSTV niti bi Tegeltija sjedio u onakvom kabinetu“, kazao je Feraget. 

On je podsjetio i na slučaj Nermina Aleševića koji je „zviždač“ i želio je prijaviti korupciju, a sada čeka optužnicu. 

"U predmetima Memić i Dragičević imate tužioce koji neće da pokrenu istragu. Imate i dalje tužiteljicu Sarajlija koja ne odustaje od optužnice u slučaju Memić, a Zakon je propisao kad imate dovoljno dokaza zbog kojih trebate odustati od optužnice da se to uradi", kazao je Feraget. 


(Patria/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana