20.11.2019. 16:31
Predao se Nedeljko Dukić, osumnjičeni za napad novinara Vladimira Kovačevića
Nedeljko Dukić, za kojim je raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, nalazi se u pritvoru, nakon što se predao.

Okružni sud u Banjaluci je pritvor odredio još 28. septembra prošle godine, nakon paspisivanja potjernice te je on, nakon predaje, predat u pritvorsku jedinicu.

Iz Okružnog suda su potvrdili da pritvor može da traje najduže mjesec dana. Novinar BN televizije i portala Gerila Vladimir Kovačević pretučen je 26. augusta prošle godine ispred svoj stana u Banjaluci, a Tužilaštvo je slučaj okarakterisalo kao pokušaj ubistva.

Iz Okružnog tužilaštva navode da nastavljaju rad na navedenom predmetu, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku RS-a.

U julu je prvooptuženi Marko Čolić (32) osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara iz Banje Luke Vladimira Kovačevića.


(FENA/Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana