21.11.2019. 13:58
Nisu nam očevi ginuli za državu da bi im vi vezali djecu: Ovako je izgledalo na protestu ispred zgrade Vlade FBiH
Građani su danas ispred zgrade Vlade FBiH organizovali proteste zbog stanja u Zavodu Pazarić.

Protesti su organizovani nakkon jučerašnjeg izlaganja Sabine Ćudić u Federalnom parlamentu.

Ćudić je jučer objavila šokantne fotografije i snimke na kojima se vidi kako su štićenici Zavoda u Pazariću zavezani kaiševima za radijatore, čaršafima su im zavezane ruke dok jauču. Osim toga, Čudić je navela kako štićenici ovog Zavoda primaju lijekove za odrasle...

Građani koji su se danas skupili ispred Vlade isticali su kako su još uvijek u šoku zbog zbog onoga što su vidjeli, naveli su da su i sami uznemireni i da smo i kao društvo dotakli moralno dno. 

U jednom trenutku građani su i blokirali cestu ispred Vlade, a onda je i poclija zatvorila dio ulice Hamdije Čemerlića.

Neki od zahtjeava koje smo mogli čuti su smjena i procesuiranje odgovornih.

Na transparentima građana mogli smo pročitati i ovo: "Nisu nam očevi ginuli za državu da bi im vi vezali djecu", "Veži mene ako smiješ", "Monstrume", "Ja ne znam da govorim, ali osjećam i volim",....

Više stotina građana i dalje protestuje ispred zgrade Vlade FBiH, a na protokol Vlade FBiH predstavnici građana su predali dosadašnju listu zahtjeva premijeru Fadilu Novaliću. 



Fotografije i tekst: Lejla Trle

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana