22.11.2019. 11:05
Livno: Sastanak Koordinacijskog tijela protiv nasilja u porodici u Kantonu 10
U organizaciji Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) i suradnji s Gender Centrom Federacije BiH u četvrtak je u Livnu održan radni sastanak Koordinacijskog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji u HBŽ-u i općinskih multisektorskih timova u okviru projekta "Jačanje institucionalnih mehanizama za prevenciju, postupanje i zaštitu u slučajevima nasilja u obitelji".

Pomoćnik ministrice rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a Milan Mihaljević kazao je, uz ostalo,  da je ovo druga faza programa u sklopu kojeg je predstavljena aktivnost projekta pod nazivom "Jačanje institucionalnih mehanizama za prevenciju, postupanje i zaštitu u slučajevima nasilja u obitelji".

Podsjetio je da je Program mjera za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji za područje HBŽ-a za razdoblje od 2019.-2020. godine usvojen na 69. sjednici županijske vlade.

Predstavnica Gender Centra Fatima Bećirović je dodala kako će Gender Centar organizirati konferenciju na federalnoj razini gdje će biti predstavljena iskustva i stanje nasilja u obitelji u svih deset županija Federacije BiH.

Sastanku su nazočili i predstavnici OESS-a, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana