6.12.2019. 9:00
Dramatična noć iza vatrogasaca: Gorio krov kuće na Boguševcu, planulo vozilo na Mojmilu
U noći sa četvrtka na petak sarajevski vatrogasci imali su pune ruke posla.

Kako je potvrđeno iz Operativnog centra vatrogasaca bh. prijestonice, sinoć je gorjela kuća na Boguševcu u istoimenom naselju, a minut poslije ponoći planulo je i vozilo u ulici Olimpijska na Mojmilu. 

"Pogotovo je bio opasan požar na Boguševcu, gdje je gorio krov kuće pa je postojala opasnost da se vatra proširi na susjedne kuće. Iako smo imali problema prilikom dolaska, jer je riječ o uskim i padinskimulicama, vatrogasci su na vrijeme stigli i spriječili daleko teže posljedice", pojasnili su iz Operativnog centra sarajevskih vatrogasaca, prenosi Avaz. 

U oba slučaja, kako nam je potvrđeno, nije bilo povrijeđenih.

U Operativnom centru Ministarstva unutrašanjih poslova Kantona Sarajevo kazali su nam da nisu imali ozbiljnih intervencija te da su izlazili policajci na oba požara i osiguravali lice mjesta.


(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana