15.12.2019. 12:28
"Svima je jasno da je to ono što vi priželjkujete. To se neće desiti ma koliko vi više mrzili DF i Komšića"
Demokratska fronta danas je izdala saopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti, onako kako smo ga dobili u mailu:

"Demokratska fronta ovim putem želi poručiti političkim opcijama poput SDP-a koje se nadaju porazu države Bosne i Hercegovine, kako bi taj poraz pripisali DF-u, da se to neće desiti.

Uzalud se gospodo u svojoj sumanutoj histeriji, zato što vam se izmaklo par kantonalnih fotelja tome nadate.

Na isti način kao što ste se nadali porazu države Bosne i Hercegovine po pitanju nastavka NATO integracija, sada se nadate i uokolo lažete, govoreći da će izborni zakon BiH biti uređen po željama onih koji bi da uvode diskrimacijske i segregacijske principe. To se naravno neće desiti, ali ne zahvaljujući vama nego unatoč vama i vašim nadanjima u to.

Nama je u DF-u i više nego jasno da vam još uvijek nakon odluke Predsjedništva BiH o dostavljanju Programa reformi i nastavka NATO integracija, u grlu stoji knedla, jer to doživljavate ne kao uspjeh države BiH nego kao uspjeh predsjednika Komšića, što je za vas potpuno neizdržljivo i dovodi vas sudeći po vašem ponašanju na granice mentalnog rastrojstva.

Građanima države Bosne i Hercegovine također je jasno da bi vi između našeg ili Čovićevog poraza po pitanju izbornog zakona uvijek i to sa ushićenjem dočekali naš poraz, pa makar to bio i poraz naše države. Svima je danas zapravo jasno da je to ono što vi zapravo priželjkujete. To se neće desiti ma koliko vi više mrzili DF i Komšića nego voljeli BiH.

Desiti će se samo poraz vaše kukavičke politike, koja nije u stanju ništa drugo nego da neukusno zanovijeta dok se neko drugi bori za opće interese, stoji u saopćenju DF-a.

Podsjećanja radi, Željko Komšić je odlučio napustiti "šestorku" u KS, te napraviti novu koaliciju sa SDA. Istoj koaliciji će se pridružiti i Radončićev SBB, koji je također napustio "šestorku". Iste stranke će koalirati na svim nivoima vlasti u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana