16.12.2019. 10:19
"Kritika je urodila plodom, SDP-ovi zastupnici su poslušali našeg predsjednika Željka Komšića"
Demokrantska fronta jutros se ponovo oglasila saopćenjem u kojem su komenatrisali članove SDP-a.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Demokratska fronta pozdravlja odluku zastupnika SDP-a da poslušaju i uvaže kritiku predsjednika Komšića. 

Kao što vidimo kritika je urodila plodom pa već jutros SDP-ovi zastupnici obavještavaju javnost o tome da nisu odustali od prijedloga probosanskih stranaka, te najavljuju da će ponovo u parlamentarnu proceduru uputiti Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH. 

Poznato je da su još prošle godine u jeku najveće diplomatske ofanzive Republike Hrvatske s ciljem nametanja fašističkog izbornog modela u Bosni i Hercegovini, sve probosanske stranke postigle dogovor i potpisale sporazum o zajedničkoj poziciji svih probosanskih stranaka. Sporazum su podržale i Naša stranka i SDA, i SBB, te DF i SDP. 

Tada je zajednički utvrđeno da probosanske stranke neće pod bilo koju cijenu pristati na to da se na ruke glasača faktički stavljaju trake, te da se pristane na zasebne biračke kutije za Bošnjake, Hrvate, Srbe, stoji u saopćenju DF-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana