20.1.2020. 12:27
Stara i nova većina blizu dogovora o deblokadi Skupštine KS
Za danas je zakazan sastanak predstavnika stranaka koje participiraju u Skupštini KS kako bi se pronašlo rješenje za deblokadu rada Skupštine KS.

Uoči ovog sastanka održan je sastanak predstavnika četvorke koju čine Narod i pravda, SDP BiH, Naša stranka, NBL uz dva samostalna zastupnika Damira Marjanovića i Damira Nikšića. Samostalni zastupnik je i Jasna Duraković.

S druge strane su SDA, SBB, DF i BOSS koje predvodi deset zastupnika SDA. Upravo je ta nova skupštinska većina ponudila sporazum četvorci na način da sjednicama Skupštine predsjedava Smiljana Viteškić dok se ne okončaju sve procedure vezane za izbor rukovodstva i izglasavanje nepovjerenja Vladi KS. Moguć je i drugačiji dogovor uz uslov da ne dolazi do prekida sjednica dok se ne okonča smjena Vlade KS. 

Do kraja januara potrebno je usvojiti Odluku o privremenom finansiranju KS, kao i privremenom finansiraju Zavoda zdravstvenog osiguranja i Službe za zapošljavanje KS kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje Kantona Sarajevo. 




(Patria / Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana