20.1.2020. 12:51
Protesti u Sarajevu - Građani poručili: Čist zrak je ljudsko pravo
Više desetina građana Sarajeva, okupljenih u neformalnu grupu, protestvovali su danas ispred zgrade institucija Kantona Sarajevo, zbog zagađenja zraka.

U najavi protesta, građani su zamoljeni da dođu sa maskama. 

Građani su poručili da današnjim okupljanjem žele ukazati na probleme i kako bi natjerali nadležne da nešto promijene. 

Među okupljene je došao i kantonalni premijer Edin Forto, koji je u izjavi za medije poručio: ""Ljudi ne žele mijenjati rutine pod epizodom 'Uzbuna, ne žele zaustavljanje saobraćaja, ne žele zaustavljanje škole jer ne znaju gdje će s njihovom djecom. Mora se promijeniti način života ljudi".

Uz klasične maske građani su nosili i gas maske, te transparente kojima poručuju da svi imaju pravo na čist zrak, jer je to ljudsko pravo. 


(Patria / Lejla Trle) 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana