22.1.2020. 13:33
Bradara i Fazlić zamjenici Majkić, odbijena inicijativa za bolje stanje policijskih agencija
Na 3. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za prvog zamjenika predsjedavajuće Komisije Dušanke Majkić izabrana je delegatkinja Lidija Bradara, a za drugog zamjenika delegat Amir Fazlić.

Komisija nije podržala delegatsku inicijativu Denisa Bećirovića, koja glasi: „zadužuje se Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od 30 dana od dana usvajanja ove inicijative u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi Izvještaj o privlačenju direktnih stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu od 2015. do 2019. godine s prijedlogom konkretnih mjera za
unapređenje politike privlačenja stranih investicija“, saopćeno je iz Državnog parlamenta.

Nije podržana ni delegatska inicijativa Denisa Bećirovića, koja glasi: „zadužuje se Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od 30 dana od dana usvajanja ove inicijative u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, preduzme konkretne mjere kojima bi se osigurao da ukupni status policijskih službenika u agencijama na državnom nivou bude doveden u primjereno stanje, kao i da se njihove
plate izjednače s platama policijskih službenika u entitetima i kantonima“.

S dnevnog reda Komisija je skinula Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama Bosne i Hercegovine u drugoj komisijskoj fazi, skraćeni postupak, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.


(Patria/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana