18.2.2020. 10:35
Treća generacija kadeta DKPT-a BiH položila svečanu zakletvu
Treća generacija kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBiH) je na prigodnoj ceremoniji u sjedištu te policijske agencije položila svečanu zakletvu.

Pedeset kadeta Treće generacije DKPT-a BiH su nakon sedam mjeseci školovanja u skladu sa Nastavnim planom i programom, uspješno završili osnovnu policijsku obuku u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru.

Odbranom završnog rada i polaganjem zakletve stekli su uslove za čin „policajac“, te će svoja stečena znanja primjenjivati u obavljanju poslova i zadataka iz nadležnosti DKPT-a BiH, saopćeno je danas iz te agencije.

Sudionicima svečanosti obratili su se - ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić.

Radončić je, uz čestitke kadetima povodom svečano položene zakletve čime su i zvanično stupili na dužnost policijskih službenika, istakao da taj čin predstavlja i zavjet na profesionalno i predano obavljanje poslova i zadataka. 

Pdsjetio je, također, na važnost nepristrasnog i zakonitog obavljanja dužnosti, promovišući razvoj i očuvanje demokratske prakse u skladu sa zaštitom ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Prisutne je pozdravio i direktor Vilić, koji je kadetima poželio dobrodošlicu u Direkciju i poručio im da je siguran u njihovu osposobljenost i spremnost da stupanjem u policijsku službu adekvatno odgovore zadacima časnog i napornog posla policajca, čiji je moto predanost i posvećenost.

- Na putu od mladog policajaca do onog iskusnog, pa čak i nakon toga, primarno je da kontinuirano radite na unapređenju vaših znanja i vještina. Kao policajci često se moramo hvatati u koštac sa teškim problemima uključujući i one izvan naše zone komfora. Moramo biti sposobni da donosimo ispravne odluke - rekao je Vilić.    

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana