20.2.2020. 12:20
Potpisan sporazum o unapređenju cestovne infrastrukture u Starom Gradu
Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić potpisali su danas Sporazum o sufinansiranju realizacije prioritetnih projekata sveobuhvatnog unapređenja cestovne infrastrukture na području općine Stari Grad Sarajevo.

Hadžibajrić je pojasnio da se projekti odnose na lokalnu cestu put za Barice, dio regionalne ceste R447 i lokalne ceste Nadmejdan, Za beglukom i Hadžiabdinica, od kojih nijedna nije rekonstrusana od završetka proteklog rata.

- Nastojat ćemo da svi projekti budu završeni u naredne dvije godine, te  ćemo do kraja 2020. početi s rekonstrukcijom bar jedne ceste - dodao je Hadžibajrić.

Realizacija najavljanih projekata, po riječima ministra Štete,  predstavljat će značajan iskorak za općinu Stari Grad jer jer riječ o cestama koje nisu rekonstruisane više decenija.

Naglasio je da sa Općinom Stari Grad imaju dobru saradnju i da vjeruje da su se stanovnici te općine mogli uvjeriti u to u protekloj, kao što će se moći uvjeriti u narednim godinama.

Direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač je istakao da su projekti ugovoreni na inicijativu načelnika Hadžibajrića te da je Direkcija to rado prihvatila jer su svi dosadašnji projekti u općini Satri Grad uspješno realizirani.

Ukupna vrijednost projekta iznosi dva miliona KM.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana