22.2.2020. 19:02
Ingrid Macdonald imenovana za novu koordinatorica UN-a za BiH
Generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Guterres imenovao je Ingrid Macdonald iz Australije za stalnog koordinatora Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini, uz odobrenje vlasti u našoj zemlji.

Maconald je donedavno radila u Uredu Ujedinjenih naroda za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) kao zamjenica direktora za operacije i zagovaranje koji nadgleda azijsko-pacifičku regiju. Bila je i šefica ukrajinskog ureda i direktorica "Peer-2-Peer Support Projecta".

Prije nego što se pridružila Ujedinjenim narodima, 19 godina bila je na rukovodećim pozicijama s međunarodnim neprofitnim organizacijama, privatnim sektorom i vladom. Radila je u Norveškom vijeću za izbjeglice kao predstavnica u Ženevi i obnašala dužnosti u Afganistanu, Norveškoj i Pakistanu.

(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana