23.2.2020. 14:20
Na Aerodrom Sarajevo stigla do sada najveća grupa tour operatera
Međunarodni aerodrom Sarajevo stiglo je 45 predstavnika turističkih agencija iz Palestine, odnosno Izraela. Ovo je do sada najveći broj tour operatora koji su u Bosnu i Hercegovinu došli iz jedne zemlje.

Ideja ovog događaja je okupljanje najutjecajnijih turističkih operatora i agencija s područja Palestine i Izraela, predstaviti im turističku ponudu Sarajeva i BiH, na taj način potaći indirektno promociju Bosne i Hercegovine, te povećati broj turista koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu s ovih područja.

Kako ističu organizator ovog događaja, Adnan Kaljanac i Merhunisa Subaša Kaljanac, vlasnici Turističke agencije M97 tours, "Ovo je rezultat petogodišnjeg rada s partnerskim agencijama iz ove zemlje. Do sada smo svake godine imali povećanje broja turista s ovih područja, a njihovim dolaskom prije početka sezone, očekujemo još veći broj u ovoj godini, što bi zbog pojave Korona virusa i smanjenja broja turista s područja Azije, ovo mogla biti jako dobra kompenzacija"

U Sarajevu će se zadržati 4 dana. Za vrijeme svog boravka, posjetit će najbitnije turističke atrakcije na području Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog Kantona i Hercegovačko Neretvanskog kantona.

Kao i u drugim zemljama u razvoju, sektor turizma u Bosni i Hercegovini je uveliko utjecao i na razvoj ostalih privrednih grana, otvaranje novih radnih mjesta, a samim tim i na povećanje kvalitete života, te povećanje nacionalnog dohotka.

U proteklih nekoliko godina značajno je povećanje broja turista u BiH. Godišnje je to u prosjeku 13%.

Ovim putem želimo da se zahvalimo Turističkim zajednicama Srednjobosanskog Kantona i Hercegovačko Neretvanskog Kantona, koji su našli sluha za ovaj dogadjaj i pomogli nam u skladu sa svojim mogućnostima. Na žalost Grad Sarajevo nije prepoznao značaj ovog događaja, iako tusiti sa ovih područja ostaju cijeli period svog boravka u Kantonu Sarajevo, a što ima odraza i na njihovu vanpansionsku potrošnju.


(Paria) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana