1.4.2020. 11:10
Djeca iz SOS Dječijih sela BiH nas trebaju više nego ikada!
Neizvjesni dani, prepuni brige koje svi živimo, nisu i ne mogu zaobići one najranjivije, djecu koja odrastaju u SOS Dječijim selima BiH. U izvanrednim okolnostima jedan od najvećih izazova je osigurati zdravlje, a posebno mentalno zdravlje te spriječiti aktiviranje traumatskih iskustava koje svako dijete koje je ostalo bez roditeljske brige u sebi nosi.
SOS mame ulažu iznimne napore da svakom djetetu pruže osjećaj sigurnost i roditeljsku ljubav. Svi mi znamo da samo ljubav i osjećaj sigurnosti mogu zaliječiti rane i ublažiti tugu koju dijete osjeća zbog gubitka roditeljske brige. Danas ih ponovo muči pitanje „šta će sa mnom biti?“da li će tako i ostati. Možemo ih utješiti i uvjeriti da bez obzira na sve što se u svijetu dešava, briga o njima u SOS porodici neće stati! Zato je vaša podrška potrebna – danas više nego ikada.

Kampanjom “Nismo sami” SOS Dječija sela BiH se žele zahvaliti za nesebičnu podršku svih ovih godina, uz iskrenu nadu da ćemo i sada, kada nas najviše trebaju, pomoći djeci iz SOS Dječijih sela, jer briga o djeci ne smije biti prekinuta. 

Donirati možete online ili putem donatorskog žiro-računa kod Raiffeisen banke:
1610000000000011, poziv na broj 502021000-030000626-9


Za sve korisnike BH Telecoma, aktiviran je i humanitarni broj, te pozivom na 090 292 000 možete donirati 3KM. I sa malim iznosom donacije možemo da učinimo mnogo. Ukoliko niste u mogućnosti pomoći novčano, podržite SOS Dječija sela BiH na društvenim mrežama, možda neko od vaših prijatelja može i želi donirati.  

Pokažimo im da nisu sami, a vjerujemo da ćemo, i u ovim teškim vremenima za sve nas pokazati našu spolidarnost i pomoći da briga o 223 djece i mladih u SOS porodicama ne bude prekinuta. 

Djeci je potrebna sigurnost, a danas je trebaju više nego ikada! Pomozimo im zajedno jer #nismosami.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana