3.4.2020. 16:48
Nova odluka Kriznog štaba FBiH: Ne uvodi se potpuni policijski sat, penzionerima kretanje četiri sata, djeca mogu u vozilo s roditeljima
Federalni štab civilne zaštite nije danas u Sarajevu, iako je o tome bilo rasprave donio odluku o stavljanju cijele FBiH u potpuni karantin i to 24 sata.

Ova najava danas je izazvala broje reakcije javnosti, a veći dio javnosti negodovao je zbog  odluka u kojima se svi stavljaju u potpuni karantin.

No, Štab je danas, analizarajući postojećih i uvođenje novih mjera u cilju usporavanja širenja koronavirusa, kako saznaje Dnevni Avaz promijenio raniju odluku o zabrani kretanja za mlađe od 18 godina i penzionere preko 65 godina.

Kako je potvrđeno za ovaj list, usvojena je izmjena kretanja koja podrazumijeva da im se dozvoli kretanje od ponedjeljka do petka u periodu od 8 do 12 sati. Djeci je dozvoljeno kretanje u vozilu sa roditeljima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana