5.4.2020. 19:10
Čerkez: Smrtni slučaj u Bihaću, u FBiH umrlo osam muškaraca i sedam žena
Goran Čerkez, član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH kazao je na večerašnjoj press konferenciji da je u FBiH 3.030 testiranih, a potvrđenih slučajeva 347. U posljednja 24 sata testirano je 384 uzorka od čega je 27 novih slučajeva.

"Tokom današnjeg dana bio je i jedan smrtni slučaj, građanka s područja Bihaća sa teškim hroničnim oboljenjima stara 80 godina. Do sada u FBiH imamo 15 smrtnih slučajeva, osam muškaraca i sedam žena. Osam je bilo starije od 65 godina", kazao je Čerkez.

On se zahvalio svim sugrađanima koji su se danas pridržavali mjera.

"Vrlo je važno da nastavimo s istim mjerama, posebno imajuću u vidu da se sutra skida ograničenje za starije od 65 godina od 8 do 12 sati. Molim da se suzdrže svi oni koji ne moraju izaći kao i one mlađe sugrađane da ne izlaze. Ukoliko nemaju velikih potreba ili svoje potrebe mogu realizirati preko svojih komšija stariji od 65 neka to učine. Pridržavanje mjera bi nam koristilo. Mi ćemo pratiti mjere i sve preporuke ćemo uputiti prema Federalnom štabu CZ", kazao je Čerkez. 

On je na pitanja medija još jednom potcrtao da je najugroženija skupina onih preko 65 godina. 

(Patria) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana