8.4.2020. 11:36
Vlada KS napravila prvi korak ka smjeni direktora Doma zdravlja KS
Vlada Kantona Sarajevo je na varednoj sjednici koja je održana jutros razriješila Upravni odbor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, a zatim imenovala nove članove koji će imati funkciju vršitelja dužnosti.
Novi članovi UO su Abud Sarić, Milan Mandilović, Saša Mandić, Dinko Renić i Aida Kikić.

Time su stvoreni uslovi da novi Upravni odbor smijeni direktora Doma zdravlja KS Mehmeda Kulića.

Njega će zamijeniti dr. Muhamed Ahmić, bivši direktor Psihijatrijske bolnice Jagomir.

On bi trebao postati novi direktor Doma zdravlja KS na prijedlog stranke BOSS koja participira u kantonalnoj većini sa SDA, SBB-om i DF-om.

Ova smjena dolazi nakon niza kritika javnosti, ali i zamjerki pojedinih zdravstvenih radnika na račun rada domova zdravlja u jeku pandemije koronavirusa.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana